Oslobodite se proširenih vena sa zelenim i crvenim paradajzom

Reklamni prostor

Tretman zelenim paradajzom

Treba vam nekoliko opranih zelenih paradajza, isečenih na komade ili isečenih na kriške.

Nanesite kriške na kožu preko čvorova proširenih vena i na proširene kapilare. Zamotajte područje zavojem. Držite ga tako dok ne osetite peckanje na koži. Ako ne podnosite osećaj, odmah izvadite paradajz i isperite vene hladnom vodom.

Rezultati će biti vidljivi za kratko vreme. Postupak treba ponoviti 5 puta dnevno, uzastopno. Posle dve nedelje redovne upotrebe ovog leka, proširene kapilare, otok i bol postepeno će nestati prenosi healthyfoodteam.

Paradajz, foto: ilustracija, pixabay
Paradajz, foto: ilustracija, pixabay

Tretman crvenim paradajzom

Postupak je sličan prethodnom. Paradajz oprati i iseći na tanke kriške, pa ga staviti na bolne vene i umotati zavojem. Pazite da ne omotate previše čvrsto, kako bi krv mogla normalno da cirkuliše. Držite paradajz na bolnim mestima 3-4 sata, a zatim zamenite paradajz drugim, svežim. Preporučuje se nanošenje leka uveče. Trajanje terapije je individualno, a može se raditi u kombinaciji sa zelenim paradajzom.

Seme paradajza sadrži jedinjenje koje je slično acetilsalicilnoj kiselini (aspirin). Acetilsalicilna kiselina ima antikoagulantni efekat koji smanjuje sposobnost zgrušavanja krvi. Takođe, paradajz je bogat flavonoidima koji jačaju zidove krvnih sudova.

Preuzeto: Agroinfo