Search
Search
Close this search box.

Očuvajte zdrav i zelen travnjak!

Saveti za održavanje travnjaka tokom zime

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Dolazak hladnih meseci ne znači da vaš travnjak mora izgledati zapušteno tokom zime. Uz pravilno održavanje, možete sačuvati zdrav i bujan travnjak koji će zablistati kada dođe proleće. Ovo su saveti za održavanje travnjaka tokom zime koji će vam pomoći da ostvarite savršen rezultat.

Trava zimi, ilustracija, foto: pixabay.com
Trava zimi, ilustracija, foto: pixabay.com
  1. Skraćivanje trave: Pre nego što stigne prva zimska pahulja, obavite poslednje košenje travnjaka. Skratite travu na optimalnu visinu od 5-7 cm kako biste je zaštitili od bolesti.
  2. Uklanjanje lišća i otpada: Redovno čistite lišće i druge otpatke sa površine travnjaka. Ovo će sprečiti stvaranje vlažnog okruženja koje pogoduje razvoju bolesti.
  3. Aeracija tla: Ako je potrebno, izvršite aeraciju travnjaka pre zime kako biste poboljšali cirkulaciju vazduha i vode u zemljištu, što će unaprediti zdravlje vašeg travnjaka.
  4. Dodatno đubrenje: Aplikacija specifičnih đubriva za zimu može pomoći travi da izdrži hladne uslove i ojačati korenov sistem.
  5. Izbegavanje šetanja po travnjaku: Tokom zime, pokušajte izbeći šetanje po travnjaku koliko god je to moguće, posebno kada je tlo zaleđeno. Pravilno održavan travnjak će se brže oporaviti nakon zime ako mu se pruži odmor tokom hladnih meseci.

Ovi saveti za održavanje travnjaka tokom zime će vam pomoći da vaš travnjak ostane zelen i zdrav, spremno dočekujući proleće.

Napravite svoj travnjak zdravim i prelepim tokom cele godine uz ove jednostavne korake!

Najnovije na portalu

Možda niste znali

Zbunjeni ste jer vam rastu pečurke u dvorištu, ovo su možda razlozi

Evo šta jedu

Borba za opstanak: Životinje pronalaze hranu u snežnim šumama

Možda niste znali

Cveće koje hrabro izdržava zimu i oduševljava svojom lepotom!

AgroSaveti-White

Možda niste znali

Zbunjeni ste jer vam rastu pečurke u dvorištu, ovo su možda razlozi

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje