Search
Search
Close this search box.

Bogićević: Država podržava dalji razvoj ovčarstva

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević prisustvovao je otvaranju 15. Ovčarske izložbe i 4. Festivala jagnjećeg pečenja u Pričeviću kod Valjeva i izjavio da država radi na tome da se pomogne ovčarstvo i mlečno govedarstvo.

Ovca, foto: pixabay.com / ilustracija
Ovca, foto: pixabay.com / ilustracija

“Pogotovo u ovčarstvo koje je u ekspanziji zadnjih godina. Mi kao država činimo sve da se poljoprivrednicima olakša“, rekao je Bogićević.

Bogićević je primetio da je budžet za poljoprivredu Valjeva jedan od većih u Srbiji, što je jako dobro.

„Moram da kažem i da će Ministarstvo sledeće godine pomoći i samu organizaciju ove prelepe manifestacije“, kazao je Bogićević.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković naglasio je da je čast i zadovoljstvo biti danas u Pričeviću, selu koje je poznato po vrednim ljudima, dobrim domaćinima i naravno jagnjećem pečenju .

“Sve to čini još boljom ovu manifestaciju koja se sastoji iz dva dela, izložbe i takmičenju u pripremi jagnjećeg pečenja“, dodao je Gojković.

Gojković je istakao da se Grad Valjevo trudi da bude pouzdan partner, da se unapredi infrastruktura, a stručne službe stoje na raspolaganju poljoprivrednicima.

“Ove godine grad je izdvojio 85 miliona dinara iz budžeta za subvencije u poljoprivredi i cilj nam je da narednih godina tu cifru i povećavamo“, naveo je Gojković.

Posle dve godine pauze u održavanju, ova izložba okupila je ponovo hiljade ljudi, a Aleksandar Stanarević iz Valjevske Kamenice proglašen je za najuspešnijeg odgajivača ovaca na „Ovčarskoj izložbi 2022“ koja je okupila 28 odgajivača.

Na prostoru kod škole u Pričeviću svi posetioci mogli su da vide izložena stada valjevskih odgajivača ovaca, a na brojnim tezgama poljoprivrednih gazdinstava bilo je svega, od meda preko zimnice do sireva raznih vrsta i rukotvorina.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede Srbije

Najnovije na portalu

Šta kažu meteorolozi

Nezapamćene vrućine ovih dana: Uzroci i posledice

Velike žege!

Vrućine ugrožavaju poljoprivredu: Kako ekstremne letnje temperature utiču na useve

Možda niste znali

Zašto ima mnogo komaraca u letnjim danima?

AgroSaveti-White

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje