Search
Search
Close this search box.

Evo odgovora!

Da li je zalivanje travnjaka potrebno u jesen?

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Jesen je vreme kada priroda priprema svoje biljke za nadolazeću zimu, a mnogi vlasnici travnjaka se pitaju da li je zalivanje travnjaka potrebno tokom ovog godišnjeg doba. Odgovor na ovo pitanje zavisi od nekoliko faktora.

Trava, zalevanje, foto: pixabay.com
Trava, zalevanje, foto: pixabay.com

1. Padavine i vlažnost zemljišta: Prvi korak je pratiti koliko padavina je palo u vašem regionu tokom jeseni. Ako je jesen kišna i zemljište je vlažno, verovatno nećete morati da zalivate travnjak.

2. Tip travnjaka: Različite vrste trave imaju različite potrebe za vodom. Proverite koja vrsta trave raste na vašem travnjaku i konsultujte se sa stručnjacima za travnjake kako biste saznali njen specifican zahtev za zalivanjem u jesen.

3. Temperatura i vreme: Jesen može biti promenljiva kada je u pitanju temperatura i vreme. Ako su dani topli i suvi, a noći hladne, to može uticati na potrebu za zalivanjem travnjaka.

4. Priprema za zimu: Zalivanje travnjaka u jesen može pomoći da se trava pripremi za zimski period. Ovo može ojačati korenje i poboljšati opštu otpornost na hladnoću.

U zaključku, potreba za zalivanjem travnjaka u jesen zavisi od više faktora i može varirati od slučaja do slučaja. Najbolje je pratiti vremenske uslove, vrstu trave na vašem travnjaku i pažljivo pratiti stanje zemljišta kako biste doneli odluku o zalivanju.

Uvek možete konsultovati stručnjake za travnjake kako biste dobili najbolje savete za negu svog travnjaka tokom jeseni.

Najnovije na portalu

Da li ste znali?

Nova istraživanja o sijamskim mačkama otkrivaju ključne savete za njihovo čuvanje

Dobro nam došlo

Danas je počelo proleće

Odličan za dvorište

Otkrijte čaroliju Lagoto Romanjoli: Pas sa stogodišnjom tradicijom lovca i pratioca

AgroSaveti-White

Dobro je znati

Pčele u februaru: Pripreme za prolećnu sezonu

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje