Search
Search
Close this search box.

Država pomaže povrtare juga Srbije kroz gradnju distributivnog centra

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Zbog kolebanja cene paradajza, povrtari iz Jablaničkog okruga imali su probleme u plasmanu svojih proizvoda. Nakon posete resornog ministra Branislava Nedimovića koji je dao obećanje da će im biti izgrađena hladnjača za skadištenje proizvoda pristupilo se realizaciji predloga i to je potvrđeno potpisivanjem Memoranduma o gradnji u Leskovcu. Memorandum je potpisan između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Leskovca, opština Lebane i Vlasotince i Privrednog društva Povrtari Juga DOO Svirce.

Potpisivanje, foto: Ministarstvo poljropivrede
Potpisivanje, foto: Ministarstvo poljropivrede

Državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede Senad Mahmutović, nakon potpisivanja Memoranduma, naglasio je da će projekat izgradnje budućeg skladišta Distributivnog centra u narednim fazama postati i preradni centar za povrće.

„Kod ovog centra je važno da će naši poljoprivednici moći da se bave poljoprivedom i da od iste zarade, da razvijaju svoje i živote svojih porodica na jedan impozantan nivo, samo ukoliko imaju odgovarajući nivo zarade, a da bi to dostigli moraju da prate kretanja i trgovinske odnose, kako u zemlji tako i u inostranstvu“, istakao je Mahmutović.

On je ovom priliko naglasio da će ovaj projekat zaštititi proizvođače od nakupaca, prepodavaca, i niskih cena i omogućiti im da prodaju robu u najpovoljnijem trenutku za njih.

Prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, koji je u ime grada potpisao Memorandum, Distributivni centar će biti izgrađen u Zelenoj zoni, lokaciji koju su za nekoliko godina uspeli da pokrenu, ispune i opreme komunalno i infrastrukturno.

„Ovaj projekat koji je veliki korak za sve poljoprivredne proizvođače našeg kraja je dokaz da slogom rastu male stvari, a neslogom i najveće propadaju. Ovo možda jeste mali, ali značajan pomak za čitav naš kraj koji je nadaleko poznat, kako po kvalitetnom voću, tako i povrću“, kazao je Cvetanović.

Izvor i foto: Ministarstvo poljoprivrede

Najnovije na portalu

Da li ste znali?

Nova istraživanja o sijamskim mačkama otkrivaju ključne savete za njihovo čuvanje

Dobro nam došlo

Danas je počelo proleće

Odličan za dvorište

Otkrijte čaroliju Lagoto Romanjoli: Pas sa stogodišnjom tradicijom lovca i pratioca

AgroSaveti-White

Dobro je znati

Pčele u februaru: Pripreme za prolećnu sezonu

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje