Search
Search
Close this search box.

IMT, Zetor...

Duga tradicija proizvodnje traktora u Srbiji! OVO SU NEKI MODELI PROIZVEDENI KOD NAS

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

U Srbiji se proizvodi nekoliko modela traktora, a domaća proizvodnja traktora ima dugu tradiciju. Ovi traktori su prilagođeni potrebama poljoprivrednika u Srbiji i drugim zemljama. U ovom tekstu, istražićemo neke od najpoznatijih traktora proizvedenih u Srbiji.

Ilustracija, traktori, foto: pixabay.com / Agro Savet
Ilustracija, traktori, foto: pixabay.com / Agro Savet
  1. IMT (Industrija mašina i traktora): IMT je možda najpoznatija srpska marka traktora i ima dugu istoriju proizvodnje traktora. IMT traktori su poznati po svojoj pouzdanosti i prilagodljivosti različitim uslovima rada. Različiti modeli IMT traktora su proizvođeni tokom godina, a ovi traktori se koriste kako u Srbiji, tako i širom sveta.
  2. Zetor: Zetor traktori se takođe proizvode u Srbiji, u okviru zajedničke proizvodnje između srpskog preduzeća “Zmaj” i češke kompanije Zetor. Zetor traktori su poznati po svojoj izdržljivosti i pogodni su za različite poljoprivredne poslove.
  3. Rakovica: Rakovica traktori su domaći proizvod sa dugom tradicijom. Ovi traktori su popularni među poljoprivrednicima u Srbiji i regionu Balkana. Rakovica traktori su poznati po svojoj jednostavnosti i pouzdanosti.
  4. Pronar: Kompanija “Pronar” proizvodi traktore u Srbiji, a takođe i druge poljoprivredne mašine. Njihovi traktori su poznati po svojoj funkcionalnosti i modernim karakteristikama.
  5. Ursus: Ursus traktori su takođe dostupni na tržištu Srbije i proizvode se u saradnji sa poljskom kompanijom Ursus. Ovi traktori su popularni zbog svoje svestranosti i performansi.

Proizvodnja traktora u Srbiji ima dugu istoriju i traktori proizvedeni u ovoj zemlji često zadovoljavaju potrebe lokalnih poljoprivrednika. Domaći traktori su takođe izvoženi u druge zemlje, čime se doprinosi razvoju srpske poljoprivredne industrije i ekonomije.

Najnovije na portalu

Možda niste znali

Zašto ima mnogo komaraca u letnjim danima?

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

Da li ste znali?

Nova istraživanja o sijamskim mačkama otkrivaju ključne savete za njihovo čuvanje

AgroSaveti-White

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje