Neko da se oglasi!

MILETIĆ: Postojale su nepravilnosti prilikom upisivanja parcela u e-Agrar!

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Na incijativu narodnog poslanika Milije Miletića održana je sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na kojoj je bilo reči o nepravilnostima vezanim za prijave preko e-Agrara, problem afričke svinjske kuge i o pritužbama i zahtevima malinara.

Sednica Pododbora, foto: USS
Sednica Pododbora, foto: USS

Kako je Miletić tokom sednice istakao, u medijima se navodi da je preko e-Agrara, putem satelitskih snimaka, utvrđeno da su podnete lažne prijave za pola miliona hektara površine koje se ne obrađuju.

Miletić nije saglasan sa ovim tvrdnjama, te ističe da je prijavljeno znatno manje hektara površine koje se ne obrađuju i da su uzrok tome greške pri prijavi u e-Agrar.

– Verujem da je došlo do grešaka u parcelama, da ljudi koji su radili upis u e-Agrar su bili preopterećeni zbog kratkog roka koji su imali za prijavu na ovu platformu. Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava su nenamerno i greškom upisali i ne treba ih “stavljati u isti koš” sa neradnicima i varalicima koji “žele hleba bez motike” – rekao je Miletić.

On je pozvao da se greške koje su nastale prilikom prijave za subvencije isprave tako što će se odrediti rok u kome mogu poljoprivrednici ispraviti podatke.

Takođe, Miletić je tokom Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu poručio da je potrebno da se veterinarskim stanicama obezbede veća sredstva kako bi normalno funkcionisale i bile u mogućnosti da se izbore sa aktuelnim problemom – afričkom svinjskom kugom.

KO JE MILIJA MILETIĆ: http://www.parlament.gov.rs/MILIJA_MILETI%C4%86.789.891.html

Najnovije na portalu

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

Šuštavac - zarazna bolest

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Šuštavac odneo šest krava, stočari apeluju na pomoć

Možda niste znali

Čime se hrani pauk: Otkrijte paukovu ishranu

AgroSaveti-White

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroRecepti-White

Najlepši je na jugu

Pronalaženje najboljeg ajvara: Saveti za odabir ukusne poslastice