Search
Search
Close this search box.

Podeljeno sto sadnica građanima u cilju ozelenjavanja grada

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Kancelarija za mlade Loznica podelila je danas 100 sadnica belog jasena svim građanima koji žele da doprinesu ozelenjavanju našeg grada, a tim povodom gradski menadžer Dejan Stalović pohvalio je ovu akciju KZM ističući da je ona u skladu sa aktivnostima rukovodstva Grada zahvaljujući čemu u Loznici godišnje bude posađeno i zamenjeno oko 1000 stabala.

foto: sandyjohnhood, pixabay

– Ova akcija KZM, tokom koje u jednoj godini podele 200 sadnica belog jasena, u okviru projekta Telenor fondacije je zaista za svaku pohvalu. U toku ove godine iz budžeta Grada opredeljeno je 12 miliiona dinara za nove sadnice. Građani mogu da vide da imamo nove drvorede u Bulevaru Dositeja Obradovića, u Pašićevoj i ulici Svetog Save, u svim parkovima i na javnim površinama. Upravo na taj način mi sprovodimo inicijativu gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića da Loznica postane zeleni grad – istakao je on.

Prema njegovim rečima, u parkovima su urađene teretane na otvorenom i dečja igrališta kako bi oni koji vole da borave u prirodi mogli da vežbaju, treniraju ili provode vreme sa decom.

– Ove aktivnosti sprovodićemo i u narednim godinama kako bi Loznica bila zdravije bolje i bezbednije mesto za život. Svakako treba da pomenemo park u Banji Koviljači, koji je jedan od najlepših ne samo u Loznici već i u Srbiji, zahvaljujući velikom broju novih sadnica stabala i cveća u toku godine, za šta se iz gradskog budžeta na godišnjem nivou izdvaja od 20 do 25 miliona dinara – kazao je Stalović.

Kako je naveo koordinator Kancelarije za mlade Loznica Bojan Lučić, ova akcija se realizuje u okviru programa „Let’s do it” sa Telenor fondacijom, sa kojom su i pre imali dobru saradnju.

– Cilj nam je da urbani deo grada ozelenimo tako da svake godine na proleće i u jesen podelimo sto sadnica. Veliki broj volontera učestvuje u ovoj akciji tako da smo već jedan deo sadnica poslali po njima u ruralne delove grada, iz kojih ljudi nisu imali prilike da dođu. Posebno raduje što je dobar odziv ne samo sugrađana već i mladih – rekao je Lučić.

Sugrađanka Slađana Čugurović, koja je preuzela sadnice kazala je da je sa porodicom odlučila da ih posadi na obali Drine, u naselju Bele vode, gde leti provode najviše vremena s obzirom na to da je taj predeo prilično ogoleo i da mu treba ozelenjavanje.

Izvor: Grad Loznica

Najnovije na portalu

Šta kažu meteorolozi

Nezapamćene vrućine ovih dana: Uzroci i posledice

Velike žege!

Vrućine ugrožavaju poljoprivredu: Kako ekstremne letnje temperature utiču na useve

Možda niste znali

Zašto ima mnogo komaraca u letnjim danima?

AgroSaveti-White

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje