Lov i ribolov

Reke u Srbiji koje preporučuju ribolovcima

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Srbija ima mnogo reka koje su odlične za ribolov, a izbor će zavisiti od vrste ribe koju želite da lovite i vaših preferencija. Evo nekoliko reka u Srbiji koje se često preporučuju ribolovcima:

Reka, pecanje, ilustracija: pixabay.com
Reka, pecanje, ilustracija: pixabay.com
  1. Drina: Drina je jedna od najpoznatijih reka za ribolov u Srbiji, poznata po šaranskom ribolovu. Takođe možete loviti i druge vrste ribe kao što su smuđ i som.
  2. Morava: Reka Morava i njene pritoke nude raznolike mogućnosti za ribolov. Ova reka je poznata po šaranskom, smuđarskom i stukarskom ribolovu.
  3. Tisa: Tisa i njene pritoke, kao što su Begej i Tamis, takođe su popularne destinacije za ribolovce. Ovde možete loviti šarana, soma, smuđa i druge vrste ribe.
  4. Južna Morava: Ova reka je poznata po ribolovu na pastrmku, ali možete pronaći i druge vrste riba kao što su mladica i klen.
  5. Ibar: Reka Ibar je dobra destinacija za ribolov na pastrmku, a takođe je i domaćin mnogim takmičenjima u mušičarenju.
  6. Velika Morava: Ova reka nudi raznolike mogućnosti za ribolov, uključujući šaran, som, smuđ i druge vrste riba.

Pre nego što krenete na ribolov u Srbiji, obavezno se informišite o sezoni i pravilima ribolova za određeno područje, kao i o potrebnim dozvolama. Takođe je važno da poštujete pravila očuvanja ribljeg fonda kako biste doprineli očuvanju prirodne sredine i ribljih populacija.

Najnovije na portalu

Neverovatno

Otkrijte tajanstveni svet Stare planine: Tragovi medveda postaju sve češći 

Evo odgovora

Zagrevanje trave nakon košenja: Zašto se sešava?

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroSaveti-White

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroRecepti-White

Najlepši je na jugu

Pronalaženje najboljeg ajvara: Saveti za odabir ukusne poslastice