Možda niste znali

Sigurno niste znali da ovoliko semenki ima u jednom cvetu suncokreta!

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Broj semenki suncokreta u jednom cvetu može varirati zavisno od različitih faktora, uključujući sortu suncokreta, uslove uzgoja i zdravlje biljke. Prosečno, jedan cvet suncokreta može proizvesti između 100 i 1000 semenki.

Suncokreti, ilustracija, pixabay.com
Suncokreti, ilustracija, pixabay.com

Sorte suncokreta koje su posebno uzgajane za proizvodnju semena obično imaju veći broj semenki po cvetu u poređenju sa sortama koje se koriste za druge svrhe, kao što su dekoracija ili proizvodnja suncokretovog ulja.

Da biste povećali broj semenki po cvetu, važno je osigurati optimalne uslove uzgoja. To uključuje dobro drenirano zemljište, dovoljno sunčeve svetlosti, pravilno zalivanje i odgovarajuće đubrenje. Takođe je važno redovno održavanje i praćenje zdravlja biljaka kako bi se osiguralo da cvetovi budu zdravi i da mogu proizvesti maksimalan broj semenki.

Suncokreti su popularni zbog svojih hranljivih semenki koje su bogate mastima, proteinima i drugim hranljivim sastojcima. Ove semenke se koriste kao grickalica, dodatak jelima i za proizvodnju suncokretovog ulja. U komercijalnim plantažama suncokreta, prinos semenki po hektaru može biti impresivan, zahvaljujući pažljivoj selekciji sorti i optimalnim uslovima uzgoja.

Najnovije na portalu

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

Šuštavac - zarazna bolest

Ozbiljna kriza na Staroj planini: Šuštavac odneo šest krava, stočari apeluju na pomoć

Možda niste znali

Čime se hrani pauk: Otkrijte paukovu ishranu

AgroSaveti-White

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroRecepti-White

Najlepši je na jugu

Pronalaženje najboljeg ajvara: Saveti za odabir ukusne poslastice