Možda niste znali

Ovo su najzastupljenije ribe u srpskim rekama

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Najzastupljenija riba u srpskim rekama varira u zavisnosti od specifičnog regiona i reke, ali nekoliko vrsta riba je veoma rasprostranjeno u srpskim vodama. Evo nekoliko najzastupljenijih vrsta riba u srpskim rekama:

Ilustracija, riba, priroda, foto: pixabay.com
Ilustracija, riba, priroda, foto: pixabay.com
  1. Som (Silurus glanis): Som je jedna od najpoznatijih i najvećih riba koja se može naći u srpskim rekama, uključujući Dunav i Veliku Moravu. Somovi mogu dostići impresivne veličine i često su cilj sportskog ribolova.
  2. Šaran (Cyprinus carpio): Šaran je još jedna česta vrsta ribe u srpskim rekama i jezerima. Ova riba je popularna među ribolovcima i često se uzgaja u ribnjacima.
  3. Smuđ (Sander lucioperca): Smuđ je riba koja se nalazi u mnogim rekama i jezerima širom Srbije. Ima komercijalnu i sportsku vrednost.
  4. Klen (Leuciscus cephalus): Klen je manja riba koja se može naći u mnogim rekama i potočićima u Srbiji. Ona je popularna među ribolovcima iz sportskih razloga.
  5. Linjak (Tinca tinca): Linjak je još jedna riba koja je rasprostranjena u srpskim rekama i jezerima. Takođe je popularna među ribolovcima.

Osim ovih vrsta, u srpskim rekama možete naći i druge ribe poput smuče, deverike, pastrmke i druge. Važno je napomenuti da se riblji sastav može razlikovati od reke do reke, pa je uvek dobro proveriti lokalne informacije i regulacije ribolova pre nego što krenete na ribolov u određenom regionu.

Najnovije na portalu

Neverovatno

Otkrijte tajanstveni svet Stare planine: Tragovi medveda postaju sve češći 

Evo odgovora

Zagrevanje trave nakon košenja: Zašto se sešava?

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroSaveti-White

Možda niste znali

Sadište banana u domaćem dvorištu: Moguće li je dobiti plodove?

AgroRecepti-White

Najlepši je na jugu

Pronalaženje najboljeg ajvara: Saveti za odabir ukusne poslastice