Search
Search
Close this search box.

Odličan za dvorište

Otkrijte čaroliju Lagoto Romanjoli: Pas sa stogodišnjom tradicijom lovca i pratioca

Ukupan broj pregleda

Reklamni prostor

Lagoto Romanjoli, šarmantni pas s kovrdžavom dlakom i izraženim talentom za lov i pratnju, privlači pažnju svojom jedinstvenom pojavom i osobinama. Ova drevna rasa, poreklom iz Italije, ima bogatu istoriju koja seže duboko u prošlost.

Poreklom iz regije Romagna u Italiji, Lagoto Romanjoli je prvenstveno bio uzgajan kao pas za lov na vodene ptice, posebno patke.

Njegova gusta i kovrdžava dlaka pružala mu je izvanrednu zaštitu od hladne vode i omogućavala mu da se lako kretati po močvarama i vodenim površinama.

Lagotto Romagnolo, foto: pixabay.com
Lagotto Romagnolo, foto: pixabay.com

Međutim, Lagoto Romanjoli nije samo lovački pas – on je i izvrstan pratilac. Njegova inteligencija, vernost i prijateljska priroda čine ga savršenim izborom za porodičnog ljubimca. Lagoto je poznat po svojoj sposobnosti prilagođavanja različitim životnim situacijama, od života u gradskom stanu do seoskog imanja.

Ono što Lagota izdvaja od drugih rasa je njegova sposobnost traganja za tartufima. Ovi psi su poznati kao najbolji tartufari, zbog svoje izuzetno osetljive njuške i strasti za pronalaženjem ovih skupocenih gljiva. Njihova uloga u tartufarstvu je neprocenjiva, te su postali nezamenjivi partneri mnogim tartufarima širom sveta.

Sa svojom čarobnom pojavom, inteligencijom i vernim karakterom, Lagoto Romanjoli osvaja srca ljubitelja pasa širom sveta.

Njegova stogodišnja tradicija kao lovačkog psa i pratilaca ostavlja neizbrisiv trag u istoriji i kulturi Italije, dok njegova uloga kao tartufara pruža praktičnu korist u savremenom svetu. Lagoto Romanjoli definitivno je pas koji oduševljava svojom svestranošću i šarmom.

Najnovije na portalu

Možda niste znali

Zašto ima mnogo komaraca u letnjim danima?

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

Da li ste znali?

Nova istraživanja o sijamskim mačkama otkrivaju ključne savete za njihovo čuvanje

AgroSaveti-White

Junski radovi

Poljoprivredni poslovi u junu: Vreme za setvu, žetvu i brigu o usevima

AgroRecepti-White

Pojačaj zdravlje!

Otkrijte prednosti soka od crvene cvekle za vaše zdravlje